Citytripje in eigen land!

Het nieuwe jaar is goed begonnen met een stedentripje in eigen land! De boyfriend en ik hadden eigenlijk op de planning staan om Praag te bezoeken, maar waarom zouden we zo ver gaan als we ons eigen kikkerlandje nog niet helemaal gezien hebben én gratis kunnen reizen met onze ov-kaart (jaja, arme studenten present)? Juist. We gingen naar Utrecht!

Na het lezen van wat leuke blogs over Utrecht waren mijn verwachtingen over stad redelijk hoog. De Domstad zou voor iedereen wat te bieden hebben. Dit is wat wij de afgelopen twee dagen hebben gedaan om dat te ondervinden.

Na een bus- en treinreis van 2 uur kwamen we aan bij het hotel (NH Hotels Utrecht). Het hotel ligt pal naast Utrecht Centraal, dus de locatie is top. Nadat we onze tassen hadden gedropt in onze kamer, zijn we wat gaan drinken bij Metro City Kitchen, een super gezellig hipster tentje, met mooie lichtjes aan de buitenkant en retro meubels aan de binnenkant (ja je kent het wel).

Na een lekkere verse muntthee en cappuccino gingen we shoppen in de Hoog Catharijne, een mega grote shopping mall. Vervolgens liepen we een stukje de stad in en aten we bij een Amerikaans burgerrestaurant, genaamd Ellis Gourmet Burger. Dit tentje is een dikke aanrader, ook voor vegetariërs (vooral de Crazy Red Veggie!).

Na een geslaagde eerste dag begonnen we onze tweede dag met een heerlijk ontbijtje in het hotel (ons tripje bestaat inderdaad vooral uit eten en drinken). Daarna zetten we het winkelen voort in de binnenstad en bezochten we de Dom. Helaas konden we hem niet beklimmen.

We struinden nog wat langs de grachten, dronken een warme chocomel, en namen vervolgens de trein terug naar Eindhoven. Wat ons betreft is Utrecht een bezoekje waard: je kunt er goed shoppen, de sfeer is – vooral nu er overal nog leuke kerstlichtjes hangen – supergezellig, en er is veel moois te zien. Kortom, een goede locatie voor een stedentrip!

Heb jij nog leuke tips voor citytrips binnen Nederland?

Liefs,

FAB


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s