Carrièreswitch?

Gisteren nam ik een kijkje bij de open dag van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Ik hoor je denken: ‘Maar Fabiënne, je studeert toch al aan de universiteit in Tilburg?’. Dat klopt! Ik vertel je graag mijn verhaal.

Communicatie- en Informatiewetenschappen is de studie die ik nu volg. Het is een heel brede studie waarbinnen je de mogelijkheid hebt om je te specialiseren in een bepaalde richting, zoals Taal & Communicatie, New Media Design en de richting die ik heb gekozen, namelijk Bedrijfscommunicatie & Digitale Media. Ik vind de studie top: ik heb leuke studiegenoten, er is een toffe studievereniging (SV Flow), en het studeren kost me niet al te veel tijd en moeite waardoor ik genoeg tijd over heb voor mijn hobby’s. Daarnaast heb ik de kans gekregen om vanaf augustus een half jaar in het buitenland te gaan studeren, en wel in de USA. Er moeten nog een aantal dingen behaald en geregeld worden, maar hopelijk kan na de zomervakantie mijn avontuur dan beginnen!

Hoewel dit allemaal heel mooi klinkt, heb ik nog geen flauw idee waar ik na mijn studie terecht zou willen komen. Dat is – als je het mij vraagt – wel een nadeel van de universiteit: je hoeft geen stage te lopen tijdens je bacheloropleiding, maar dat mag je in je vrije tijd (buiten je studie om) natuurlijk wel doen ;). Als WO-studente zit ik voornamelijk in de collegebanken en heb ik een vrij beperkt beeld van hoe ik mijn kennis in de praktijk zou kunnen brengen. Waar bij de meeste HBO-opleidingen een verplichte stageperiode aan bod komt, ligt de nadruk op de universiteit vooral op leren, leren, leren. Dit wist ik natuurlijk voordat ik hier aan begon, maar toch denk ik dat het goed zou zijn als wij iets meer gestimuleerd worden om eens mee te kijken in het ‘werkleven’.

Dan nu mijn FHK-verhaal. In 6 vwo sloeg de twijfel al toe: ga ik voor een praktische opleiding in de muziek, óf blijf ik lekker met mijn neus in de boeken op de universiteit? Ik koos toen voor dat laatste. Ik heb daar zeker geen spijt van, want ik vind het allemaal heel interessant en leer nu dingen die later nog heel goed van pas zullen komen. Maar toch ben ik ook voorstander van ‘doen wat je écht leuk vindt’. Mijn hart ligt bij muziek, en waarom zou ik niet nog een bacheloropleiding doen na CIW? Om te weten of dat misschien de juiste stap is na volgend jaar, ging ik naar de open dag van de studie die ik in 6 vwo al op het oog had: Docent Muziek op het Conservatorium in Tilburg.

Ik vond de open dag bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten helemaal geweldig en voelde me meteen thuis. De sfeer is fantastisch en de opleiding is heel kleinschalig waardoor je iedereen heel goed leert kennen. Ik heb op de open dag mijn theoretische kennis nog eens getest (alles over ritme, intervallen, drieklanken etc.), en dat moet ik toch weer een beetje gaan bijspijkeren. Daarnaast heb ik nog mogen voorspelen bij de zangdocente van de opleiding, wat super fijn was. Ik heb een heel leuke en leerzame dag gehad en overweeg om volgend jaar de toelating voor deze studie te gaan doen. Ik ben super enthousiast, maar wil wel graag eerst afstuderen aan de universiteit voordat ik hier aan begin. Dat diploma kan je maar op zak hebben!

Heb je vragen of opmerkingen over mijn of jouw studiekeuze of over de opleiding die ik doe (of misschien ga doen)? Stuur me dan zeker een berichtje! Ik vind het leuk om er over te babbelen!

Liefs,

FAB


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s