Ready for adventure!

Vandaag was the big day: mijn avontuur naar de Verenigde Staten is begonnen! Het komende semester (4,5 maanden) zal ik hier gaan studeren aan North Carolina State University (NCSU). In deze blog vertel ik jullie over hoe mijn reis naar Amerika vandaag is verlopen. Lees je mee?

Vanochtend om 3:00 (Nederlande tijd) ging de wekker. Tijd om de laatste spullen in de koffer te proppen en in de auto naar Schiphol te springen. Thuis nam ik afscheid van papa en Yann, en mama en Joost reden mee naar Schiphol. De tranen vloeiden – zoals verwacht – rijkelijk, maar al snel realiseerden we ons weer dat de tijd zal vliegen en we elkaar snel weer zullen zien. Na de laatste knuffels en kusjes op Schiphol was het tijd om mijn koffer in te checken. Natuurlijk was die 1,5 kg. te zwaar, maar de stewardess was zo lief om me te matsen. Vervolgens ben ik door de security gegaan, heb ik nog even wat gedronken en vertrok ik om 08.45 met KLM naar Londen Heathrow.

Na de vlucht van 45 minuten (wat eigenlijk meer opstijgen en weer dalen was), arriveerde ik in Londen. Toen brak voor mij het spannendste deel van de vliegreis aan. Ik had namelijk nog nooit (zelfstandig) gevlogen met een tussenstop. Tijdens eerdere reisjes kon ik gewoon lekker achter de kudde aan lopen, maar nu mocht ik het zelf even uitvogelen. Gelukkig was alles perfect aangegeven en had ik de bus naar de juiste terminal al snel gevonden. Na een ritje van zo’n 30 minuten (ik heb zo ongeveer het hele vliegveld gezien denk ik), kwam ik aan bij de terminal en mocht ik wederom door de security. Daarna kon ik mezelf even snel opfrissen en ben ik naar de gate gelopen (die net als op Schiphol helemaal aan de andere kant van het vliegveld was). Gelukkig was de aansluiting goed en konden we om 12:00 (13:00 uur Nederlandse tijd) opstijgen.

Een vliegreis van 8 uur volgde. Dat was even andere koek dan dat tripje van Amsterdam naar Londen. Gelukkig heb ik de tijd kunnen doden door o.a. een deel van deze blog te schrijven, een film te kijken en wat bij te slapen. Daarnaast maakte de catering van American Airlines de reis een stuk dragelijker ;).

Na de lange vliegreis mocht ik nog één keer langs de paspoortcontrole. Daarna heb ik mijn koffer van de bagageband gehaald en ben ik een taxi gaan zoeken. Gelukkig was die zo gevonden en stond ik binnen een half uur op de campus. Na het inchecken en het aanvragen van mijn studentenkaart, arriveerde ik na 20 uur reizen ein-de-lijk in mijn dorm. Mijn Amerikaanse kamergenootje Rose was al op onze kamer en had de belangrijkste dingen (zoals bijvoorbeeld beddengoed) al voor mij gehaald, zodat ik ’s avonds niet meer naar de winkel hoefde. Super handig en lief dus! Vervolgens heb ik al mijn bagage opgeruimd en zijn we met een aantal internationals in de gezamenlijke ruimte van het woongebouw gaan zitten om een beetje uit te rusten van onze lange reizen.

Op dit moment probeer ik de jetlag tegen te gaan, maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. Het is hier nu 22:00 uur ’s avonds, maar in Nederland alweer 4:00 uur ’s ochtends, dus dat betekent dat ik al meer dan 25 uur wakker ben. Hoog tijd om dus lekker gaan te slapen.

Morgen, donderdag en vrijdag zijn de oriëntatiedagen van de universiteit, zaterdag en zondag van Global Village (het woongebouw waar ik zit). Een druk weekje dus, maar ik probeer jullie op de hoogte te houden!

Liefs,

FAB.

P.S. Ik heb nu even geen tijd/zin om foto’s bij de tekst te plaatsen, maar op mijn Instagrampagina zal je de komende dagen van alles voorbij zien komen! 😉


2 reacties op ‘Ready for adventure!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s