Welcome to NC State! – WEEK #1

Inmiddels ben ik alweer bijna een week in de VS, en de tijd vliegt. In deze blog vertel ik je over alle indrukken die tot nu toe op me af zijn gekomen en over alles wat ik tot zover heb meegemaakt (deze keer met foto’s!).

In mijn eerste blog over mijn exchange naar Amerika vertelde ik je over de reis die ik vorige week dinsdag van Amsterdam naar Raleigh (de stad waar ik nu woon) aflegde en mijn aankomst in de VS. Na een kort nachtje begonnen woensdag om 8:00 AM de introductiedagen van de universiteit. Drie dagen lang (woensdag/donderdag/vrijdag) kregen we ontzettend veel informatie over o.a. het leven in de VS, de culture shock die we mogelijk gaan ervaren, de honderden clubs en vereningen waar we lid van kunnen worden, het behouden van ons visum en nog veel meer. Gelukkig hebben we nu alle informatie die we nodig hebben en kunnen we beginnen.

USA

Ondanks alle formaliteiten heb ik in deze drie dagen heel veel nieuwe mensen leren kennen. Ze komen letterlijk uit alle hoeken van de wereld: Australië, UK, Brazilië, Zweden, Noorwegen, Zuid-Afrika, Mexico, Denemarken, Japan, Spanje, Iran, India, Oostenrijk, Polen, Duitsland en uiteraard de VS. Met een groot gedeelte van deze mensen woon ik samen in Alexander Hall (op de campus), en samen vormen we de Global Village community. Deze community wordt gevormd door 60 Amerikaanse studenten en 40 internationals uit meer dan 25 verschillende landen. Het doel van de community is om zo veel mogelijk van elkaars culturen te leren, en daarom deel je als international een kamer met een Amerikaanse student. Zaterdag en zondag hebben we de introductiedagen van Global Village gehad waarbij we verschillende ice breakers deden om elkaar beter te leren kennen en waarbij we hebben geleerd hoe we met de diversiteit binnen onze groep om kunnen gaan.

Global Village
Basement in Alexander Hall

Naast de introducties werden er ook heel veel andere activiteiten en evenementen georganiseerd. Er was een pizza party, een karaoke- en spelletjesavond (High School Musical present) en we zijn naar Target geweest, een mega winkel (vergelijkbaar met Walmart) waar ze echt alles verkopen.

Zondagmiddag zijn we met een groep mensen uit Global Village naar een Women’s Soccer game geweest. Atlético Madrid (met Sari van Veenendaal in het doel!) streed tegen Manchester City om de derde plek in de Women’s International Champions Cup. Helaas ging Manchester City er met de winst vandoor. Na de wedstrijd zijn we naar RecFest geweest, een evenement op de universiteit waarbij alle sportclubs nieuwe leden proberen te werven. Ik heb me ingeschreven voor de try-out bij het vrouwenvoetbal, maar aangezien er maar één team is geef ik het weinig kans.

IMG-5830
Ticket Atlético Madrid – Manchester City Women
IMG-5848
Group of Global Village friends watching the Women’s Soccer game

Gisterenmiddag zijn we naar de New Student Convocation geweest. Dit is de officiële openingsceremonie van het academische jaar waarbij de Class of 2023 (eerstejaars) wordt toegesproken door de Chancellor. Dit is misschien wel het meest Amerikaanse dat ik tot nu toe heb gezien. Samen met een paar duizend studenten zongen we de Red and White Song onder leiding van de gigantische NC State Marching Band, ook wel de Power Sound of the South genoemd. Voor een sfeerimpressie kun je een kijkje op mijn Instagram nemen.

Convocation
Convocation – start van academische jaar

Tot nu toe heb ik het dus heel erg naar mijn zin! Mijn kamer en kamergenoot zijn chill, ik heb al veel nieuwe vrienden gemaakt en alles is goed geregeld op de campus. Er is hier gelukkig genoeg te doen, dus ik hoef me zeker niet te vervelen de komende vier maanden. Vandaag vindt de Student Involvement Fair plaats waarbij je je kunt aanmelden bij een (of meerdere ;)) van de ruim 700 clubs/verenigingen die de universiteit te bieden heeft. Ik hoop dat er een leuke muziekclub/zanggroep is zodat ik mijn hobby’s kan blijven doen, en wellicht hebben ze ook een studievereniging voor Communicatiestudenten. Aankomende woensdag beginnen mijn colleges, dus het wordt een week vol nieuwe ervaringen.

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,

FAB.


Een reactie op “Welcome to NC State! – WEEK #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s