COLLEGE, WOMEN’S CHOIR & AMERICAN FOOTBALL – WEEK #2&3

Het is weer tijd voor een update vanuit de VS! Ik heb er ondertussen alweer twee weken colleges opzitten, ik heb mijn eerste repetitie bij het Women’s Choir gehad en het Football Season is begonnen. In deze blog vertel ik je over de dingen die ik de afgelopen twee weken heb gedaan!

Vorige week woensdag (21 augustus) zijn de colleges hier op NC State begonnen. Het was super leuk om in de eerste week zo veel nieuwe, leuke mensen te leren kennen, maar dat kostte ook berrrrrgen energie. Ik vind het wel fijn dat er nu een ritme is en dat ik weet wat er van me verwacht wordt. Ik vertel je even kort welke vakken ik volg en wat ik buiten de colleges allemaal doe!

Op maandagen en woensdagen volg ik de vakken Electronic Media Writing en Nonverbal Communication. Bij Electronic Media Writing leren we over o.a. Copyright en welke schrijftechnieken we het beste in kunnen zetten voor bepaalde doelgroepen. Het is een heel praktijkgericht vak: we doen verschillende projecten (zoals Live Writing) en we gaan onze eigen podcast of video maken. Het vak Nonverbal Communication gaat over alle manieren van communiceren zonder woorden. Hieronder vallen natuurlijk gebaren, maar ook afstand en tijd. Praat je bijvoorbeeld tegen vreemde mensen in de lift? Of wat communiceer ik als ik jouw Whatsappberichtje wel lees (blauwe vinkjes), maar ik reageer niet meteen?

Op dinsdagen en donderdagen volg ik drie colleges. Bij het vak Organizational Communication leren we over communicatieprocessen binnen organisaties (wow Sherlock). Voor de Tilburgse CIW’ers: dit is CIO 2.0. Daarna volg ik Language, Communication & Culture. In dit vak leren we hoe taal, communicatie en cultuur elkaar beïnvloeden. Een voorbeeldje hiervan: het ”thumbs up” gebaar betekent voor ons ”OK”, maar in andere landen, zoals Iran, heeft het de betekenis van de middelvinger. Ten slotte volg ik het vak Communication and Globalization. In dit vak bekijken we hoe verschillende delen van de wereld steeds meer verweven raken door communicatietechnologiën. Een voorbeeld van globalisatie is dat je tegenwoordig overal ter wereld een McDonalds kunt vinden. Ondanks de wereldwijde verspreiding van de Fastfoodketen is het menu in alle landen verschillend en houden we vast aan onze eigen cultuur (McKroket joejoe).

Het grootste verschil met Tilburg University is dat ik de stof hier echt moet voorbereiden (lees: heel veel leeswerk). Participatie en Discussion Leadership tellen hier zwaar mee, wat betekent dat je echt je moment of fame moet pakken in het college om je mening over de stof te geven. In Tilburg ga je gewoon naar het college, type je mee (en houd je bij voorkeur je mond) en maak je aan het einde van het semester een aantal tentemans. Hier heb ik geen eindtentamens, maar word ik beoordeeld op Discussion Leadership, assignments en portfolio’s. De uitdaging zal hier niet zozeer de inhoud van de vakken zijn, maar juist de manier van voorbereiden en colleges volgen.

Naast de colleges is er natuurlijk ook tijd voor andere leuke dingen. Deze week heb ik auditie gedaan voor de verschillende ensembles die ze hier hebben, en ik ben toegelaten tot het Women’s Choir! Afgelopen donderdag hadden we onze eerste repetitie en het is een heel leuke, diverse groep van ongeveer 40 meiden. Het repertoire is wat anders dan ik gewend ben bij Nova, maar dit is een super leuke manier om toch iets muzikaals te blijven doen (met een Amerikaanse touch). Volgende week zaterdag ga ik audities doen bij de a cappella zanggroepen, want dat lijkt me ook zeker een uitdaging. Gelukkig hebben ze in het muziekcentrum oefenruimtes met een piano die je als student gratis kunt gebruiken, dus daar ga ik zeker nog even oefenen.

Naast het zingen probeer ik een paar keer per week naar de gym te gaan. Je kunt er echt van alles doen, zoals fitnessen, groepslessen, zwemmen, tennissen en nog veel meer. Als studenten kunnen we hier gratis naartoe, en het ligt letterlijk tegenover ons woongebouw, dus we moeten er wel gebruik van maken ;). Daarnaast zit ik in de Marketing & Communication Committee van Global Village waar we vanaf komende week mee aan de slag gaan.

Gisteren zijn we naar de eerste American Football wedstrijd van het seizoen geweest. Het college team van NC State speelde tegen East Carolina en won met 6-34 (GO STATE!!!). Voorafgaand aan de wedstrijd vond de tailgate plaats, een typisch Amerikaans evenement waarbij honderden trucks verzamelen op de parkeerplaats bij het stadion en iedereen zich opwarmt voor de wedstrijd.

Tailgate
First Football game of the season!

En zo is augustus alweer voorbij! Ik houd jullie op de hoogte van alle activiteiten hier!

Liefs,

FAB.


2 reacties op ‘COLLEGE, WOMEN’S CHOIR & AMERICAN FOOTBALL – WEEK #2&3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s