WASHINGTON D.C. – WEEK #4&5

Leuk dat je mijn blog (weer) hebt gevonden! In deze post vertel ik je over mijn avonturen uit week 4 en 5, met als hoogtepunt ons tripje naar Washington D.C. afgelopen weekend!

Na vijf (bijna zes) weken ben ik redelijk gewend aan de universiteit en het leven in Amerika. Het is écht heel anders: elke dag vallen me wel weer nieuwe dingen op en leer ik weer iets bij. Mijn hersenen maken overuren ;). Het is namelijk niet alleen het studeren en de Amerikaanse cultuur die anders zijn, maar voor mij persoonlijk ook de manier van leven. De stap van ‘wonen in een dorpje met je eigen familie en vrienden om je heen en een moeder die alles voor je doet’ naar ‘wonen op een campus in een grote stad in het buitenland met allemaal nieuwe mensen om je heen en alles zelf moeten doen’ is ontzettend groot, maar tot nu bevalt het me heel goed en vind ik het zelfs leuk om de was te doen! Hopelijk blijft dat zo 😉

Ik ben natuurlijk niet naar hier gekomen om alleen maar te studeren; dat kan in Nederland ook. Voor ik vertrok had ik bedacht wat ik tijdens mijn exchange allemaal wilde gaan doen: veel nieuwe mensen/culturen leren kennen, iets met muziek blijven doen, iets studiegerelateerds doen, zo veel mogelijk tripjes maken en met goede cijfers thuiskomen! Inmiddels heb ik veel nieuwe vrienden van over de hele wereld gemaakt, zing ik in het Women’s Choir, zit ik in de Marketing & Communicatie commissie van Global Village en is de eerste A+ binnen! Daarnaast hebben we vorig weekend ons eerste tripje gemaakt, en wel naar Washington D.C.!

Na vijf weken op de campus geleefd te hebben, was het afgelopen weekend tijd om onze horizon te verbreden ;). Met een groep van 10 mensen zijn we van donderdagavond tot en met zondagavond naar Washington D.C., de hoofdstad van Amerika geweest. Twee vrienden met een auto reden (zo’n 5 uur rijden vanaf Raleigh), en de ouders van een van onze vrienden hebben een huis in D.C., dus we hadden ook meteen een slaapplaats, amazing!

Op vrijdag bezochten we de must-sees. We begonnen onze dag bij het Witte Huis (dat helaas under construction was). We konden het niet heel goed zien, maar we waren het er allemaal over eens dat het er in de media groter uitziet dan het in de werkelijkheid is. Rondom het Witte Huis waren veel protesten tegen klimaatverandering gaande. FYI: een bekende 16-jarige Zweedse milieu-activiste, Greta Thunberg, was hierbij ook aanwezig!

The White House

Vervolgens zijn we naar het Washington Monument gelopen. Deze 169-meter-hoge obelisk is gebouwd ter nagedachtenis van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten.

Washington Monument

Hierna zijn we naar het Capitool gegaan. In dit gebouw zitten de volksvertegenwoordigers van de VS, de wetgevende macht in de trias politica. Volgens de trias politica moeten de wetgevende macht (de volksvertegenwoordigers in het Capitool) en de uitvoerende macht (de president in het Witte Huis) gescheiden zijn. Dat hebben ze nogal letterlijk genomen: de twee gebouwen zijn gescheiden door de National Mall. Achter het Capitool zit de rechterlijke macht gevestigd, namelijk The Supreme Court.

The Capitol
The Supreme Court

Na een klein feestje op vrijdagavond zijn we zaterdag het centrum weer ingegaan om nog een aantal gebouwen en monumenten te bekijken. We startten onze dag bij het Lincoln Memorial. Van een afstandje lijkt het een grote tempel, maar zodra je binnenkomt zie je een enorm standbeeld van Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten.

Lincoln Memorial

Vervolgens zijn we via het Vietnam War Veterans Memorial en het Korean War Veterans Memorial naar een standbeeld van Einstein gelopen. We hebben uiteraard allemaal even op z’n schoot gezeten.

Einstein Statue

Hierna liepen we via het World War II Memorial naar het Holocaust museum. Het museum was erg indrukwekkend, maar helaas hadden we niet genoeg tijd om het helemaal te bekijken. Na het Holocaust museum hebben we wat gegeten bij de food trucks en zijn we naar het African-American museum geweest. We sloten onze trip af met een bezoekje aan de hoge toren van het Trump Hotel.

World War II Memorial
View from Trump Hotel

In twee volle dagen hebben we alles kunnen zien wat we wilden zien. Ik vind Washington persoonlijk een heel mooie stad en ik zou er zo weer eens naartoe gaan! Het tweede tripje staat ook alweer gepland: van 9 t/m 13 oktober gaan we Chicago ontdekken! We hebben dus weer iets om naar uit te kijken…

Tot snel!

Liefs,

FAB.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s