What’s up Fab?!

Aan jullie vele appjes en berichtjes merk ik dat het tijd is voor een update vanuit The States! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Waarom? Niet omdat ik er geen tijd voor heb (want tijd kun je maken), maar eigenlijk omdat ik heel erg mijn best doe om van alles wat hier gebeurt te genieten en zo min mogelijk online te zijn. Ik ben namelijk al op de HELFT (!) van mijn exchange. Iets meer dan 2 maanden geleden kwam ik hier aan en ik heb nog iets meer dan 2 maanden te gaan. Aan de ene kant voelt het alsof de tijd vliegt, maar aan de andere kant voelt het alsof ik hier al jaren ben en ik de mensen om me heen al mijn hele leven ken. Na deze paar weken kan ik wel zeggen dat er een aantal vriendschappen voor het leven zijn ontstaan, en het feit dat we over 2 maanden allemaal weer naar ”huis-huis” gaan voelt daarom best wel dubbel. Maar zoals mijn vriendjes zeggen: ”zullen we daar nog even niet aan denken Fab?” (Abrahamse, 2019). Oké dan, ik vertel jullie wat meer over wat ik de afgelopen weken heb gedaan!

De afgelopen weken ben ik vooral erg druk geweest met school. De assignments, midterms en andere deadlines vlogen me om de oren. Er moest écht even gestudeerd worden tussen alle pret door. In vergelijking met Tilburg University besteed ik hier meer tijd aan schoolwerk (veel lezen, veel kleine opdrachtjes en heel veel presentaties), maar het is allemaal prima te doen!

Genoeg over school. Zoals ik in een van mijn vorige blogs al zei, ben ik hier niet alleen maar om te studeren, want dat kan thuis ook. Afgelopen woensdag vloog ik daarom samen met 9 vrienden naar Chicago om het einde van de midterms en het begin van onze Fall break te vieren. Wat hebben we tijdens dit tripje allemaal gedaan?

Woensdagavond kwamen we na onze late vlucht aan in The Windy City. We namen een Uber naar onze AirBnb in het zuiden van de stad. We hadden niet heel goed research gedaan en kwamen er na het boeken van de accommodatie pas achter dat deze buurt best wel ”shady” kan zijn. Gelukkig hebben we hier niets van gemerkt tijdens onze trip. Nadat we allemaal waren gesetteld, bestelden we wat eten (dat nooit bezorg werd) en gingen we op tijd naar bed zodat we de volgende dag fris en fruitig de stad in konden.

Op donderdag begonnen we onze dag met een lange wandeling langs Lake Michigan. Na 1,5 uur lopen en een korte tussenstop voor een échte Chicago (veggie) hotdog, kwamen we aan de bij een taxiboot die ons naar de Navy Pier vervoerde. Dit leverde een aantal prachtige plaatjes op!

Vervolgens hebben we een tijdje rondgelopen bij de Navy Pier, waar alles al in Halloween-sferen was aangekleed. We aten een ijsje, hebben wat geshopt (hier begon mijn shotglaasjes-verzameling) en we deden een dutje aan het meer.

Vervolgens hebben we weer een redelijk lange wandeling naar The Bean gemaakt. We hebben een aantal leuke plaatjes geschoten in dit reflecterende kunstwerk:

Hierna besloten we met een groepje naar Target te gaan om wat snacks en avondeten te kopen. We maakten thuis een lekkere pasta en keken een aantal afleveringen van de Great British Bake Off. Geslaagd daggie!

Op vrijdag sliepen we een beetje uit en gingen we rond 12:00 uur het centrum in om de Willis Tower (vroeger Sears Tower) te bezoeken. Aangezien het nogal bewolkt was, besloten we om op zaterdag terug te gaan voor een betere view. We besloten om wat rond te wandelen in het centrum, te lunchen bij Nando’s (om de vriendjes uit de UK rustig te houden) en wat te winkelen. ’s Avonds wilden we een typische Chicago deep dish pizza gaan eten, maar helaas zat het restaurant al vol. Ook dit werd uitgesteld naar zaterdag en we besloten lekker makkelijk bij Vapiano te gaan eten en onze dag weer te eindigen met een aantal afleveringen GBBO.

Op zaterdag gingen we terug naar de Willis Tower, waar de wachttijd intussen was opgelopen tot 3 uur. We kozen er daarom voor om naar de 360 Chicago Tower te gaan, waar de wachttijd een stuk korter was, het uitzicht prachtig en de hoogtevrees zeker aanwezig 😉

Hierna zijn we naar Lou Malnati’s gelopen, het pizzarestaurant waar ze een van de beste deep dish pizza’s van Chicago hebben. De pizza was lekker, maar we vonden het niet heel bijzonder. Desalniettemin – prachtig woord – was het een gezellige afsluiter van een geslaagd tripje! ’s Avonds om 22:00 uur vlogen we weer terug naar ‘huis’, naar Raleigh.

Voorlopig staan er nog geen tripjes gepland, maar we willen heel graag nog naar Boston met een groep mensen. Wel heb ik al een tripje naar Aruba geboekt in december om mijn nichtje te bezoeken. Exciting!!!

Ik heb het dus nog steeds super naar mijn zin hier! Ik probeer zo veel mogelijk in the moment te leven en van alle nieuwe ervaringen te leren en genieten.

Liefs,

FAB.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s