The Final Countdown…

Het is alweer een hele tijd geleden dat jullie van mij gehoord hebben. Ondertussen gebeurt er hier ontzettend veel en heb ik de tijd van m’n leven. Helaas zit het semester er bijna op en vlieg ik over 9 dagen alweer terug naar Nederland. In deze blogpost deel ik een heleboel leuke dingen die ik hier heb gedaan de afgelopen tijd!

Waar zal ik eens beginnen. Een van de dingen die ik super leuk vind aan de Amerikaanse college culture zijn de sportwedstrijden. Als student kun je gratis naar alle wedstrijden gaan kijken; van American Football tot basketbal en van zwemmen/duiken tot worstelen, ze doen hier echt alles op professioneel niveau. Natuurlijk is het leuk om de wedstrijden te zien, maar alles eromheen is net zo interessant: de marching band, mascottes (Mr. & Ms. Wolf), de cheerleaders, dansers en een vol stadion in Wolfpack-rood. Het is elke keer weer een hele happening.

First Men’s Basketball game
First Men’s Basketball game
GO PACK!

Naast sport is ook religie belangrijk voor veel studenten hier. Waar er thuis naar mijn idee niet veel over geloof gepraat wordt onder jongeren, speelt het hier een heel grote rol. Ik denk dat religie bij ons al snel als ”iets voor ouderen” wordt gezien, terwijl het hier bijvoorbeeld heel normaal is voor studenten om op zondag naar de kerk te gaan. Ik heb hier veel nieuwe vrienden gemaakt die gelovig zijn, en zij hebben mij zeker aan het denken gezet. Ik ben de afgelopen zondagen een aantal keer met hun naar verschillende kerken geweest, en de conclusie die ik uit deze ervaringen kan trekken is dat ”de kerk” heel anders kan zijn dan het stereotype dat bij mij thuis heerst. Hieronder zie je twee voorbeelden van hoe een kerk er ook uit kan zien:

Zoals ik in mijn vorige blogs al vertelde, heb ik tijdens mijn semester tripjes naar Washington D.C. en Chicago gemaakt. Twee weken geleden werd het lijstje aangevuld met een tripje naar de bergen tijdens onze Thanksgiving break. North Carolina is van alle markten thuis: Raleigh en Charlotte zijn snel groeiende steden, in het Oosten vind je mooie standen, en landinwaarts vind je de prachtige bergen. Samen met vier vrienden heb ik vorige week woensdag een leuke roadtrip naar de bergen gemaakt. Op de eerste dag hebben we een hike gemaakt, en verder hebben we vooral rustig aan gedaan in ons gezellige huisje.

Seven Devils
Otter Falls Trail
View from the cabin
Besties on a rock 😉

De week na de mountain trip was mijn big week: ik moest vorige week al mijn eindverslagen inleveren en een aantal presentaties geven. Dit vergde een aantal dagen (en nachten) hard werken, maar dan heb je ook wat. Ik heb namelijk al mijn vakken gehaald en zit nu lekker van mijn vakantie in Aruba te genieten met mijn nichtje! Hier alvast een aantal foto’s:Volgende week zit ik dus alweer in het vliegtuig naar Amsterdam. De tijd hier is gevlogen, maar het voelt ook alsof ik hier al jaren ben. Ik zal zeker nog een blog schrijven met alle hoogtepunten van het afgelopen half jaar, want het is een hele reis geweest. Er zijn super veel dingen die ik ga missen aan Amerika en NC State, maar ik ben ook wel blij om straks weer thuis te zijn.

Global Village Fam ❤️

Tot snel!

Liefs,

FAB.


4 reacties op ‘The Final Countdown…

 1. Fijn om te lezen/horen dat je er zo ontzettend van hebt kunnen genieten Fabiënne‼️ Een ervaring, een belangrijk half jaar van je leven dat je denk ik dan ook nooit meer zult vergeten! 🌟💞

  Geliked door 1 persoon

   1. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad en fijne afsluiter in Aruba 🙂
    Het was erg leuk je verhalen te lezen, geniet nog van de laatste dagen en goede reis terug naar huis!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s